Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2007 16:03 - Windows classics: Spam
Автор: gadnio Категория: Технологии   
Прочетен: 1293 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.07.2007 18:46


В slashdot пишат, че има вероятност от Microsoft да вградят някаква нова, подлежаща тепърва на патенти система за доставяне на реклами на потребителя, директно в ядрото на новата им операционна система, Vista. Страхотно попадение, дами и господа! След като вече десетилетия наред (вече става 12 години, откакто излезе Windows 95) различни "компании" по различен начин се опитват да намерят дупки в системата им, само и само да изпращат спам, да отварят най-различни прозорци с отвратителни рекламни съобщения (преди време имах вирус, който на всеки 15 минути отваряше по един браузър в сайт, който ме караше да си купя най-различни "невероятни неща", които ще подобрят безумно "основни" аспекти от живота ми, в частност половия). Най-накрая революционерите от Microsoft ще имат уникалната възможност да разработят първи в света тази технология, с която ще могат да изпращат рекламни съобщения на потребителите си. При това, по начин, защитен от собственото им DRM, така, че да бъде недостъпно за външни лица и да не може да бъде спряно, или това да отнеме огромно (и незаконно, в САЩ) усилие. Няма да е далеч денят, в който 1/3 от целият Ви екран ще бъде зает от разни предложения в стил "Вие сте 999,999 потребител, и СПЕЧЕЛИХТЕ!". Представете си тази технология, заедно с невероятните индексиращи програми, които следят какво имате по компютъра, как го ползвате и т.н. и докладват на големите хора от Редмънд за всяко програмирано предварително като "важно" действие.

Това е поредната кампания за насилствено натикване на рекламата във всеки аспект от ежедневието ни. Тези, които гледат телевизия, са принудени да зяпат реклами повече, от колкото всякакви други неща по телевизията. Интернет започва да кляка под различните методи на реклама. Все повече сайтове се издържат само от нея. Защо да не и самата операционна система да не последва техния начин на оцеляване? На запад дори има невероятно огромен натиск срещу компаниите, произвеждащи [HD-]DVD и Blu-ray плеъри да се забрани превъртането на рекламите преди всеки филм. То не може така, по телевизията и радиото да не може да се превъртат рекламите, а по плеърите да може.

Няма да е далеч момента, когато и на сън ще искат да ни пуснат реклами.

"Take the blue pill, the story ends, you wake up and believe whatever you want to believe. Take the red pill and you stay in wonderland... and I show you how deep the rabbit hole goes.
(c) The Matrix


Тагове:   Spam,   Windows,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gadnio
Категория: Лични дневници
Прочетен: 400202
Постинги: 122
Коментари: 364
Гласове: 468
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930